Eurosfat 2014: Romania celor doua agriculturi

Centrul Roman pentru Politici Europene, Europuls si publicatia Dilema veche au deosebita placere sa va invite la

Eurosfat 2014: Romania celor doua agriculturi

Forumul anual unde se decid politicile europene ale Romaniei

Editia a II a, 7 Aprilie 2014, Palatul Parlamentului, Bucuresti

Romania are doua agriculturi, cu obiective, interese si chiar soluții de dezvoltare divergente: agricultura de subzistența si agricultura agro-industriala. In viziunea organizatorilor, talerele balanței trebuie echilibrate. Reforma Politicii Agricole Comune (PAC),agreata dupa multe dezbateri, este deosebit de ofertanta pentru țari cu structuri și problematici agricole similare cu ale României.

 

Reforma PAC ofera, deasemenea, un meniu variat de opțiuni de finatare, insa lasa multe detalii de implementare la latitudinea statelor membre. Modalitatea in care fondurile europene pentru agricultura vor fi distribuite pentru perioada 2014-2020 ține in mare parte de modul in care decidenții români vor alege și adapta (acolo unde exista posibilitatea) noua legislatie europeana pe agricultura.

 

Toate aceste aspecte, de o importanța majora pentru agricultura româneasca trebuie aduse intr-un mod profesionist in dezbaterea publica, pentru a ajuta la elborarea celor mai adecvate politici agricole si a facilita dialogul intre cei direct afectați de modul in care fondurile europene pentru agricultura vor fi cheltuite in urmatorii sapte ani – fermieri, experti, mediul academic – si factorii de decizie.

Participarea la eveniment se face exclusiv pe baza de invitatie, iar accesul in sala se va face in urma confirmarii nominale, pana la data de 2 aprilie.

Persoana de contact: Tatiana Ditulescu, Tatiana.ditulescu@adevarulholding.ro, 0749241212

conferinta Eurosfat Agricultura